Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Banja Luka


Banja Luka, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina

miroslav.malinovic@aggf.unibl.org
www.aggf.unibl.org

Academic Institution
Researchers

Prošlo je deset godina od kako Republika Srpska ima svoju "školu graditeljstva."

Prilika je ovo da se sjetimo "projekta" osnivanja Fakulteta, koji je ostvaren u jesen 1996. godine upisom prve generacije studenata. Misija škole je jasna: sopstvenim radom doprinijeti razvoju znanja u oblasti graditeljstva, prenijeti rezultate vlastitih i svjetskih istraživanja na studente i praksu. Istovremeno nastojimo uskladiti potrebe za inženjerskim kadrom, te dati značajnu ulogu u teritorijalno prihvatljivom razvoju Srpske. Jasna vizija zahtijeva obezbjeđenje: kvalitetne nastave, efikasnog studiranja za optimalan broj studenata, primjenu naučnih istraživanja u praksi, što su neophodni preduslovi da postanemo efikasan servis za privredu i institucije. Razumna politika i realan pristup prilagođen potrebama tržišta rezultirali su činjenicom da nema nezaposlenih diplomiranih inženjera arhitekture i građevinarstva.

Deset godina postojanja obilježavamo radno: izdajemo prve zbornike, preispitujemo i korigujemo teoretske postavke s ciljem saradnje i unapređenja domaće prakse, reformišemo obrazovni proces i organizujemo se za doktorske akademske studije iz oblasti arhitektonskog i urbanističkog projektovanja.

S ponosom konstatujemo da je Arhitektonsko-građevinski fakultet jedna od najperspektivnijih obrazovnih institucija Srpske. Mlad i perspektivan kadar, entuzijazam stalno zaposlenih, uz podršku uglednih gostujućih profesora i stručnjaka iz prakse sa univerziteta iz svih dijelova BiH i inostranstva, osiguravaju sigurnu budućnost i bolje dane za ovu školu. 

Parent organization: Univerzitet u Banjoj Luci

Map

Geographic coordinates: 44.77378 - 17.21116


Search organizers